Davayı açan kişinin, boşanma nedeni olarak ispat yükümlülüğü bulunmaktadır. Açılan davada ispatı yapmak zorunda olan kişi davayı açan bireydir, yani davacıdır. Eğer dava açma sebebine neden olan şey ispat edilemez ise, dava reddedilir.

Boşanma ve Velayet davaları için Delil Toplama

Boşanma sürecinde dava açan kişi yani davacı, öne sürdüğü hukuki boşanma sebepleri ile ilgili olarak ispat yükümlülüğüne sahiptir. Boşanmada İspat, davacı tarafından yapılmak zorundadır. Bu noktada bireyler delil olarak tanık beyanları ya da farklı argümanlar kullanabilirler. Boşanmada İspat yapılamaz ise açılacak olan boşanma davası reddedilir. Boşanma davası açan kişilerin Boşanmada İspat aracı olarak hangi unsurları kullanabileği doğru tespit edilmelidir. Her argüman delil olarak kullanılamayabilir. Burada hukuki açıdan delil sayılabilecek argümanlarla boşanma davasının yürütülmesi sağlıklı bir boşanma süreci geçirilmesini sağlayacaktır.

Boşanmada Delil Sayılabilecek Unsurlar
Boşanma davaları için delil olarak kullanılabilecek unsurlar, boşanma davasının mahiyetine göre değişecektir. Bu noktada Gsm operatörünün kayıtları, fotoğraf, video, kredi kartı harcamaları, faturalar, otel giriş ve çıkış kaydı,mektup, günlük, cep telefonu mesajları, video, sosyal medya paylaşımları, whatsapp konuşmaları,facebook mesajları, tanıklar… gibi bir çok argüman boşanmada delil olarak sunulabilir. Boşanmada kullanılmak istenilen delillere ilişkin olarak dikkat edilmesi gereken husus, bu delilin hukuka uygun şekilde elde edilmiş olunmasıdır. Avrasya Özel Dedektiflik olarak hukuka aykırı hiçbir delil sağlamıyoruz.